Pri vytáčaní medu je mnohokrát nutné med zbaviť nečistôt, ako bude stáčaný do pohárov. K tomuto účelu slúžia včelárske cedidlá, ktoré pasujú na nádoby určené pod medomet. Vďaka týmto včelárskym potrebám je med čištený takmer hneď, akonáhle je odstredivou silou medometu vytlačený z buniek.
Pred mlátením musí byť chlieb pripravený: dobre očistený od medu, plást je rozbitý pozdĺž drôtov s pásmi širokými 85 mm a potom sa surovina zmrazí v mrazničke pri teplote -20 ° - 22 ° C. Trvanie zmrazenia asi 16 hodín. Pri použití bez separátoru sa kultová zmes zmontuje do samostatného sita z nehrdzavejúcej ocele a ručne sa preoseje. Jemný vosk, ako aj jemnejšie kúsky rozpadnutého chleba, preniká cez otvory v rýme, vo vnútri zostáva veľký chlieb.
Stáčacia nemecká nerezová nádoba Swiss Biene na 35 kg medu s nerezovým výpustom a nerezovým tesniacim vekom. Kvalitná stáčacia nádoba, ktorá má objem 35 kg medu. Je vyrobená z potravinárskeho nerezu.
Okrúhly dvojdielny nerezový cedník BEE s priemerom 24 cm je zložený z dvoch sít pričom spodné, husté sito je vypuklé. Má nastaviteľnú rukoväť. Hustota horného sita je 16, spodné sito má hustotu sita 40.