Má svetlejšiu farbu a výrazne sladkú chuť, ktorá sa však môže zo sezóny na sezónu meniť v závislosti od toho, aké druhy kvetov v čase zberu nektára prevládajú.
Naše včely zbierajú nektár na tento med z drobných lúčnych kvetov a slnečníc.
Obsahuje množstvo vitamínov a peľových zrniek s dôležitými prírodnými látkami (antioxidanty, flavonoidy).
Pred mlátením musí byť chlieb pripravený: dobre očistený od medu, plást je rozbitý pozdĺž drôtov s pásmi širokými 85 mm a potom sa surovina zmrazí v mrazničke pri teplote -20 ° - 22 ° C. Trvanie zmrazenia asi 16 hodín. Pri použití bez separátoru sa kultová zmes zmontuje do samostatného sita z nehrdzavejúcej ocele a ručne sa preoseje. Jemný vosk, ako aj jemnejšie kúsky rozpadnutého chleba, preniká cez otvory v rýme, vo vnútri zostáva veľký chlieb.